...

Reisinformatie Fuerteventura

Alle info op één plek

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt als je op vakantie gaat naar Fuerteventura. We vertellen je van alles over het klimaat, vervoer en bijzondere plekjes op het eiland. 

Het klimaat van Fuerteventura

Het klimaat van Fuerteventura is net zoals de andere Canarische eilanden subtropisch. Fuerteventura wordt ook wel ‘het eiland van de eeuwige lente’ genoemd omdat het per jaar van 3000 zonuren geniet. In de zomer- en wintermaanden kun je genieten van een heerlijk klimaat waar het nooit te warm is. De enige dagen waarop het onaangenaam warm kan worden zijn de dagen wanneer de oostenwind optreedt. Dit is een wind die warme lucht met woestijnzand uit de Sahara meeneemt. Gelukkig is dit maar op een paar dagen van het jaar het geval.

Vervoer naar en op Fuerteventura

De vliegtijd van verschillende vliegvelden in Nederland naar Fuerteventura bedraagt 4 uur en de afstand hierbij is 4.000 km. De wegen op Fuerteventura zijn goed en duidelijk aangegeven. Door de goede wegen kun je er vrijuit fietsen maar let op, de bevolking van Fuerteventura heeft zo zijn eigen manier van autorijden, let dus altijd goed op tijdens het oversteken van autowegen. Op de verkrijgbare fietskaarten zijn deze fietspaden duidelijk aangegeven. Neem je de taxi, vraag altijd eerst naar de prijs voordat je instapt. Verder zijn alle autoroutes op het eiland vaak wat smaller dan in Nederland. Op het eiland is het dus goed uitkijken voor andere weggebruikers.

Reisaanbod en reistijden

Op onze accommodaties pagina kun je kiezen tussen verschillende aanbieders die allen hun eigen soorten verblijven aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld bij TUI prachtige all-inclusive of adults only hotels boeken. Terwijl je bij Interhome de beste appartementen en villa’s kunt vinden. Ook zijn alle reisorganisaties op onze site zeer betrouwbaar en scoren de vakanties die zij aanbieden vaak hoge reviews op sites als Trustpilot en Tripadvisor. Heb je je vakantie gevonden, kijk dan snel op onze andere pagina’s waar wij autoverhuur en excursies aanbieden op en naar Fuerteventura zodat jij dit zelf niet meer hoeft te doen. 

De mooiste kant van Fuerteventura

Op Fuerteventura zijn er prachtige plekken met ieder zijn eigen stranden, hotels en centrums. Er is niet echt een specifieke kant van het eiland wat het mooiste is aangezien elke kant zijn eigen karakters heeft. In het zuiden vind je prachtige hotels met stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Het zuiden richt zich vooral op senioren die opzoek zijn naar rust. Als je op vakantie gaat met het gezin is Corralejo. Hier vind je prachtige hotels die zich specifiek richten op gezinnen. Ook vind je hier uitgerekte stranden met tal van activiteiten. In Corralejo hoeft niemand zich geen dag te vervelen.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.