...

Puerto del Rosario

De hoofdstad van Fuerteventura

Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura, ligt rond een charmante haven en beschikt over fantastische stranden, een mooie kleine oude wijk en veel plekken om te winkelen, eten en drinken. Een ongerepte boulevard verbindt de haven met het hoofdstrand, het 1 kilometer lange Playa Blanca, dat lang goudkleurig zand heeft. Er zijn tal van culturele attracties, waaronder het Juan Ismael centrum voor hedendaagse kunst en het voormalige huis van Miguel Unamuno, een van de meest gevierde Spaanse schrijvers. Wat ook een bijzondere gebeurtenis is de carnavalsvieringen in de lente, deze behoren tot de beste van de Canarische Eilanden. Verder weg kunt u charmante dorpjes met witgekalkte windmolens bezoeken of rondsnuffelen op de heerlijke ambachtelijke markt in Tetir.

Playa Blanca Puerto del Rosario
Puerto del Rosario

Prachtige stranden

De beste stranden van Puerto del Rosario vind je hier! We beginnen met het strand Playa Blanca wat 1 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Puerto del Rosario ligt, aan de oostkust, dicht bij de luchthaven van Fuerteventura. Het strand heeft in 2015 de Blauwe Vlag-status wat aangeeft dat het strand goed meedenkt als het gaat om milieu. Het is een strand van goudkleurig zand dat wordt ondersteund door enkele lage zandduinen. Het is 875 meter lang. De toegang is via de hoofdweg FV-2. De overheersende noordoostelijke wind zorgt meestal voor golven die geschikt zijn voor beginnende surfers. Een ander strand wat er ook prachtig bij ligt is het Los Pozos strand. Het strand van Los Pozos is een klein strand in de hoofdstad Puerto del Rosario. Het bestaat uit goudkleurig zand en is 160 meter lang. Het staat bij de lokale bevolking bekend als ‘Playa Chica’. Het strand heeft de Blauwe Vlag-status van 2015. Het wordt beschermd door een kunstmatige golfbreker / loopbrug aan de noordrand, dus er zijn meestal geen grote golven. Het is erg populair bij de lokale bevolking tijdens de zomermaanden en bij passagiers van cruiseschepen in de wintermaanden. 

Bezienswaardigheden en activiteiten

Puerto del Rosario is gemakkelijk een van de meest onbegrepen steden van Fuerteventura, en is het meest gedreven door het toerisme op het eiland. Ook komen er veel toeristen langs die een cruise maken langs de Canarische eilanden. Toch is er veel meer in deze havenstad waardoor ze meer waard is dan slechts een stap van een cruiseschip. Op het eerste gezicht lijkt Puerto del Rosario misschien niet zo mooi als sommige van de andere steden verspreid over Fuerteventura. Maar als je goed oplet, vind je een coole en artistieke stad. Overal in de stad vind je op de vele grote witgekalkte muren fantastische muurschilderingen en kunstwerken die verschillende dingen uitbeelden, van de Spaanse cultuur tot superhelden.
In het centrum van de stad, iets terug van de kust, vindt u de prachtige Lady of the Rosary kerk. Het is een kleine katholieke kerk die werd gebouwd in de 19e eeuw en nog steeds in gebruik is, de gevel van de kerk is enigszins simplistisch in zijn schoonheid omdat deze is gebouwd van zwarte lavasteen met witgekalkte muren. Het interieur behoudt het algehele minimalistische gevoel, maar het bevat ook een indrukwekkend altaar en verschillende kleine beelden van Jezus die de muren sieren.

Contact

  • Telefoon (+34) 928530844
  • info@visitfuerteventura.es
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.