...

Vliegveld Fuerteventura

Alles wat je moet weten

Fuerteventura Airport, ook bekend als Matorral Airport, is de belangrijkste internationale luchthaven van het Spaanse eiland Fuerteventura, een van de Canarische eilanden. Op deze pagina vind je snel en gemakkelijk alle informatie over het vliegveld van Fuerteventura.

De ligging van het vliegveld

Het is gelegen in het gebied “El Matorral”, 5 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Puerto del Rosario, de belangrijkste stad van het eiland. Het verbindt de Canarische Eilanden met Spanje en de rest van de wereld (het telt 80 bestemmingen). Fuerteventura Airport wordt bediend door zowel binnenlandse als internationale reguliere en goedkope luchtvaartmaatschappijen. 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er naar Fuerteventura Airport

  • Transavia
  • TUI fly Nederland
  • TUI fly België
  • Ryanair
  • Corendon Airlines
  • Eurowings

Voor alle luchtvaartmaatschappijen verwijzen wij u naar de officiële website van het vliegveld. Op onze site vind u alle hotels en vliegtickets op en naar Fuerteventura.

Hoe kom je van Fuerteventura Airport in Puerto del Rosario en Corralejo?

Openbaar vervoer – Bus (Puerto del Rosario en Corralejo)
Bus lijn 3 van Tiadhe rijdt van Las Salinas naar Puerto del Rosario en vice versa, de bus stopt onder andere in Caleta de Fuste (El Castillo), Costa de Antigua, El Matorral en bij het vliegveld Aeropuerto. Maandag t/m zaterdag vertrekt er ieder half uur een bus van Fuerteventura Airport in de richting van Las Salinas en Puerto del Rosario, op zon- en feestdagen is dat een keer per uur. De bussen rijden iedere dag tussen 06.30 uur en 00.30 uur. De reistijd van het vliegveld naar het centrale busstation van Puerto del Rosario (Estación Insular de Guaguas) is 15 minuten. Het busstation ligt op 5 a 10 minuten lopen van het stadscentrum.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur en kosten € 1,45 per stuk. Wilt u naar de populaire badplaats Corralejo dan kunt u bij het centrale busstation van Puerto del Rosario (Estación Insular de Guaguas) op bus lijn 6 van Tiadhe stappen. De busrit van de hoofdstad van het eiland naar Estación de Autobuses in Corralejo duurt 40 minuten. Een ticket voor een enkele reis kost € 3,40. Vanaf het vliegveld rijden ook bus services #10 en #16, maar helaas slechts enkele keren per dag. Meer info vindt u hier, dienstregeling bus lijn 3 en lijn 6.

Auto huren: Bekijk hier onze auto huren pagina voor meer informatie.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.