...

Het eiland

Prachtige natuur en heerlijk genieten

Fuerteventura wordt ook wel gezien als de Caribbean van Europa om zijn parelwitte stranden en blauwe zee. Op het eiland is het gehele jaar door meestal boven de 20° wat het een zeer interessant eiland maakt waar je ook kunt overwinteren. Ook is Fuerteventura maar 4 uur vliegen vanaf Amsterdam!

Het noorden

Corralejo is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een populaire badplaats met hotels, resorts en appartementen. Gelukkig is de bebouwing in het plaatsje laag gebleven zodat het niet massaal aandoet. Rond de haven van Corralejo kun je uitgaan en zijn er cafe’s, restaurantjes en winkeltjes.Ben je opzoek naar een kant waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van de zon? Dan kun je beter niet kiezen voor het noorden van Tenerife. Je kunt dan beter kiezen voor het zuiden, deze kant is gemaakt voor de toerist. Kom je voor rust en niet al te veel toerisme, kies dan voor het noorden waar je heerlijk kunt genieten van de natuur en prachtige stranden.

Het oosten

Met de oostwind op Fuerteventura is dit de beste plek op te kunnen surfen of windsurfen. Je kunt lessen nemen in de steden Corralejo (noordoosten), Caleta de Fuste (zuidoosten) en Morro del Jable (zuiden). Al deze steden hebben gespecialiseerde steden met scholen die je zullen leren windsurfen. Verder vind je in het oosten de mooiste stranden. Deze parelwitte stranden in combinatie met de helblauwe zee laat het eruit zien als een waar paradijs.

All-inclusive hotels Tenerife

Het zuiden

Het zuiden van Fuerteventura bevat de gemeentedistricten Tuineje en Pájara met daarin twee belangrijke badplaatsen: het rustige Costa Calma aan de oostkust en het wat mondainere Playa Jandía op de zuidoostpunt van het Jandía-schiereiland. Tussen beide plaatsen liggen de langste, breedste en mooiste stranden van de Canarische Eilanden, met zacht licht zand aan een zee in allerlei tinten blauw en turkoois.

Het westen

Aan de ruige westkust van Fuerteventura vind je hoge kliffen, flinke golven, een oud scheepswrak en enkele zeer fraaie stranden. Enkele stranden aan de westkust zijn vanwege de golven ook zeer geliefd bij golf surfers. In het noord-westen van het eiland ligt het vissersplaatsje . Bij de haven van het dorpje vind je een opvallende, uit lavasteen opgetrokken vestingtoren. Dit moest het dorpje en haar haven in vroeger tijden beschermen tegen aanvallen vanuit zee. De toren stamt uit de 18e eeuw. Bij gebrek aan een slotgracht staat er voor de toren een stenen trap die je via een ophaalbrug naar de ingang van de toren leidt.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.