...

El Cotillo

Heerlijke vis en een ruige kust

El Cotillo is een gezellig vissersdorpje in het noordwesten van Fuerteventura. Het dorpje staat bekend om zijn uitstekende visgerechten. Dit is ook niet vreemd aangezien het een prima locatie is om uit te varen en vis te vangen. Waar je in andere steden of dorpjes mooie witte stranden vind is dit bij El Cotillo het tegenovergestelde het is zeker een leuke afwisseling door zijn onregelmatige ruige kustlijn.

Uitzicht op vissersdorp
Strand cotillo

Veel gevarieerde stranden

De stranden van El Cotillo en de lagunes zijn een grote trekpleister voor mensen die over het hele eiland verblijven en vormen een van de grootste troeven van El Cotillo. Hoewel veel mensen ernaar verwijzen als het strand van het dorp, zijn er eigenlijk veel meer dan slechts één strand rond het dorp. In feite bieden de stranden van El Cotillo waarschijnlijk de grootste verscheidenheid aan stranden waar dan ook op het eiland. Ze omvatten zonder twijfel enkele van de beste stranden van Fuerteventura. Ze zijn zo divers dat er zeker een strand van El Cotillo is dat bij ieders smaak past. Of je nu houdt van rustige of drukke stranden of misschien van kleine of grote stranden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Als je je energiek voelt, waarom leer je dan niet surfen of kitesurfen terwijl je hier verblijft? Er zijn een aantal scholen in het dorp die je les kunnen geven. Surflessen vinden over het algemeen plaats op het surfstrand direct ten zuiden van El Cotillo. Op dit strand vinden ook kitesurflessen plaats, evenals het eerste strand langs de vuurtoren naar het noorden. Als u al kunt surfen, kunnen de scholen u normaal gesproken een surfplank per dag of week huren. De surfscholen hebben allemaal minibusjes om je naar elke plek te brengen waar de branding geschikt is voor je les, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire dingen om te doen in El Cotillo. Omdat El Cotillo aan de westkust ligt, is het ideaal gelegen om optimaal te profiteren van enkele geweldige zonsondergangen. Dus zoek een plekje buiten een leuke bar of restaurant, met uitzicht op zee, en relax met je favoriete sun-downer om naar de show te kijken.
Enkele suggesties zijn: restaurant Sottovento, café Aguayre bij de nieuwe haven en het terras van de Toston-bar in de oude haven.

Contact

  • Telefoon (+34) 922 237 521
  • comunicacion@webtenerife.com
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.