...

Corralejo

Witte stranden en watersporten

Geniet van witte zandstranden en watersporten in het grootste en levendigste resort van Fuerteventura. Deze heldere schoonheid is ideaal voor gezinnen en koppels die op zoek zijn naar zon, met een heldere, eindeloze turquoise zee die je uitnodigt voor een heerlijk dagje strand. Visrestaurants mogen niet worden gemist, deze zijn er namelijk in overtal. 

Zeeschildpad duiken
windsurfen
wit strand

Prachtige stranden

Gelegen op het noordelijke puntje van het eiland Fuerteventura, net ten zuiden van de badplaats Corralejo, ligt het strand van Corralejo met een lengte van tien kilometer lang. Het strand van Corralejo grenst ook aan een nationaal park. Alle zandduinen en gebieden erachter zijn beschermd. Corralejo is een klein stadje gelegen op een van de Canarische eilanden genaamd Fuerteventura. het eiland is beroemd om zijn lange, zonnige zandstranden. Het water in de regio is helder, warm en kalm, dus het is geweldig om te zonnebaden, te zwemmen of andere watersporten te beoefenen. Op sommige dagen kan het echter ook erg hard waaien, deze wind biedt geweldige mogelijkheden om te surfen op boards of met vliegers. De stranden van Corralejo strekken zich uit langs de oostkust van de stad en het zand is zo fijn en wit dat je versteld zult staan hoe mooi Corralejo kan zijn.

Wat te doen in Corralejo

Een van de meest populaire resorts op het eiland Corralejo was ooit een klein vissersdorpje, maar is nu uitgegroeid tot een levendig kleurrijk stadje. Gelukkig heeft Corralejo zijn oorspronkelijke charme en sfeer weten te behouden en zijn er nog steeds prachtige witte zandstranden in het stadscentrum, waar u kunt genieten van de Canarische zon. De meeste winkels, bars en restaurants bevinden zich langs de hoofdstraat van Corralejo, die dwars door het muziekplein naar beneden leidt, naar de haven die uitkijkt over de andere kant van de stad en de zandduinen.
De zandduinen (die een beschermd natuurgebied zijn) liggen net buiten de stad. De duinen strekken zich kilometers lang uit langs de oostkust en dit maakt de stad Corralejo tot zo’n populaire badplaats. Bouwwerkzaamheden zijn niet toegestaan ​​in dit gebied, met uitzondering van de twee belangrijkste hotels in het noorden, Hotel Riu Palace en het strand Riu Oliva. Corralejo is geschikt voor alle leeftijden en er is een grote verscheidenheid aan dingen te doen, van watersporten, tennis, boottochten met een glazen bodem, veerboottochten naar Lanzarote, jeepsafari’s, eilandtochten, mountainbiken, motortochten enz.

Vakantie naar Corralejo

Vanaf het vliegveld naar Corralejo is het 30 minuten met de auto voordat je deze prachtige badplaats bereikt. Meestal is een transfer van het vliegveld naar het hotel inbegrepen bij de prijs. Is dit niet inbegrepen kun je direct bij het vliegveld een auto huren bij SIXT of andere aanbieders. Een auto huren op Fuerteventura kost ongeveer €12,- per dag. Zodra je Corralejo bereikt met de gehuurde auto beschikt het hotel zeker over een gratis parkeerplaats.

Contact

  • Telefoon (+34) 928530844
  • info@visitfuerteventura.es
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.