...

Caleta de Fuste

Populaire badplaats

Op zoek naar een zalige ontsnapping naar een van de Canarische Eilanden, maar met alle gemakken van een actievolle vakantiebestemming? Caleta de Fuste, ook wel bekend als Costa Caleta, zorgt ervoor dat uw vakantiedromen werkelijkheid worden. Alsof de zon en het blauwe water het hele jaar door niet verleidelijk genoeg zijn, wordt u ook getrakteerd op enkele lekkere restaurants en gewilde accommodaties van Fuerteventura.

Zee Caleta de Fuste
Windsurfing
Zee strand

Prachtige strand en activiteiten

Het strand van Caleta de Fuste ligt rond een baai en biedt een brede strook van door de mens gemaakt donker zand, dat heel zachtjes in het water afloopt. Het is misschien wel een van de minder aantrekkelijke stranden van het eiland, maar er is genoeg ruimte voor iedereen en het is ideaal voor jonge gezinnen. Het is ook een goede plek om te leren windsurfen met scholen op of dichtbij het strand. De haven is de thuisbasis van watersportbedrijven die jetskiën, windsurfen en duikexcursies aanbieden. Zee-excursies omvatten de Oceanarium Explorer, een onderzeeër-achtig vaartuig met glazen bodem, En een catamaran met een hoog slagingspercentage bij het spotten van dolfijnen en walvissen. 

Bezienswaardigheden en activiteiten

Wekelijks zijn er in Caleta de Fuste 2 marktjes geopend en je zult er versteld van staan hoe leuk de marktjes zijn op Fuerteventura. De Montecastillo markt is elke dinsdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 14:00. De andere markt bevind zich in het centrum van de stad en is wekelijks geopend op vrijdag van 18:00 tot 22:00. Bij beide marktjes kun je van alles kopen maar op de markt die zich bevindt in het centrum kun je wat meer authentieke Canarische handwerkwaren vinden.

Wat ook een leuke activiteit en tevens bezienswaardigheid is is het Oasis park, de enige dierentuin op Fuerteventura. Ze hebben veel dieren en shows, dus ga er vroeg heen als je tijd wilt hebben om ze allemaal te zien. Het is 45 – 60 minuten rijden naar het zuiden, in La Lajita, of je kunt een van de gratis pendeldiensten nemen die zij aanbieden.

Vakantie naar Caleta de Fuste

Caleta de Fuste is gericht op toeristen, dit betekent dat je niet veel sfeer hoeft te verwachten maar wel in een van de luxe hotels kan relaxen. Overdag liggen de meeste toeristen dan ook langs het zwembad in hun hotel of op het strand. ‘S avonds is het winkelcentrum van de stad een populair uitstapje. Het winkelcentrum beschikt over toeristische winkels, kledingwinkels, enkele gezellige barretjes en heerlijke restaurantjes. Wat Caleta de Fuste nog meer zo aantrekkelijk maakt is dat het 10 minuten van het vliegveld af ligt. Vanuit het vliegveld kun je een auto huren of een taxi tegenhouden die je naar de accommodatie brengt, de taxikosten zijn op Fuerteventura niet heel duur.

Contact

  • Telefoon (+34) 922 237 521
  • comunicacion@webtenerife.com
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.